VLS Group

Onze klant:

 

VLS-Group is gespecialiseerd in het verlenen van geïntegreerde logistieke oplossingen waaronder diensten voor chemische verwerking en vierde in juni 2016 haar 50e verjaardag in de haven van Gent. De vestiging, opgericht in 1966, werd in 2010 verworven door VLS-Group en geïntegreerd in haar Europese logistieke activiteiten.

 

Het probleem:

 

In  juli 2016 opende in de haven van Gent een nieuwe productiehal voor de productie en opslag van viscositeitsverbeteraars, bestaande uit een productiehal van ruim 400 m² en een opslagruimte van bijna 1.000 m².

Voor de keuze van de verlichting werd in de eerste plaats gekeken naar het totale energieverbruik, rekening houdend met de fluctuerende bezetting en de vele momenten zonder aanwezigheid.

 

De Vensol oplossing:

 

Plaatsing van 47 LUCI LED armaturen met individuele infrarood bewegingsdetectie en afzonderlijk ingestelde aansturing, met een aangewend vermogen van 3,6 kW en een dimpercentage van gemiddeld 70 %.

 

75% energiebesparing +300 Lux - 30 Ton
CO2/jaar                                                      
 

 

 

“Het energieverbruik van verlichting in een productieomgeving wordt schromelijk onderschat, en er zijn wel degelijk aanzienlijke besparingen mogelijk. Uit de uiterst beperkte verbruikscijfers blijkt dat deze intelligente LED-verlichting de juiste keuze was voor dit gebouw, dat gekenmerkt wordt door een sterk wisselende aanwezigheid”.

 

 Dhr. Kenni Lembrechts, Site Manager, VLS-Group

onze referenties

Vensol bvba | copyright 2023 | Privacy