Luxaviation-execujet private jet charter & aviaton services

Onze klant:

 

Luxavation-Execujet  is van oorsprong een Belgische luchtvaartmaatschappij die tot voor 2013 actief was onder de naam Abelag. Vanuit de luchthavens van onder meer Zaventem en Wevelgem verzorgen zij VIP- en zakenvluchten, taxivluchten, ad-hoc charter, medische vluchten en helikoptervluchten op het hoogste niveau.

 

Het probleem:

 

In het gebouw te Zaventem van 1.120 m² worden privéjets onderhouden en gestald. De bestaande T8 (TL) verlichting  verbruikte te veel (totaal vermogen 6.5 kW), en het lichtniveau was vaak onvoldoende voor het hoge precisiewerk dat dient te gebeuren tijdens een onderhoud of interventie.

 

De Vensol oplossing:

 

Bewegingsanalyse en lichtstudie, gevolgd door de plaatsing van 20 LUCI LED armaturen met individuele infrarood bewegingsdetectie en afzonderlijk ingestelde aansturing, met een aangewend vermogen van 2.65 kW en een dimpercentage van gemiddeld 80 %. Het lichtniveau werd hierbij opgetrokken van 180 naar 400 lux.

 

 

58% energiebesparing
Payback = 4,9 jaar
+400 Lux - 13 Ton
CO2/jaar                                                      


 

 

“De verbetering op vlak van lichtkwaliteit en energieverbruik was dermate groot dat wij ervoor kozen om dezelfde verlichting te plaatsen in ons nieuwbouwproject in Wevelgem” 

 

 

 Dhr. Kurt Dereepere, Facility Manager, Luxaviation-Execujet

onze referenties

Vensol bvba | copyright 2023 | Privacy